maandag 12 januari 2015

At a finca in Jinotega


Jinotega is, net zoals Matagalpa, een schattig en rustig stadje. Na aankomst gingen we snel iets eten in een Cubaans restaurant en toen we vroegen naar bezienswaardigheden stuurde de vriendelijke eigenaar ons naar het café/restaurant van zijn zoon (Jinocuba, goed gevonden ;) ). Hij had namelijk toerisme gestudeerd en zou ons dus wel op weg kunnen helpen.
Lange tijd hebben we met David David gepraat, hij had héél véél te vertellen. Niet alleen over Jinotega maar over heel Nicaragua kon hij tips en tricks geven.

Uiteindelijk raadde hij ons aan een dagje/nacht op een finca door te brengen. Hij gaf ons de contactgegevens van een vriend en zo gebeurde het dus dat Kaat en ik de volgende dag op de finca aankwamen. Er bleek een beetje communicatiestoringen te zijn geweest en uiteindelijk was het misschien niet echt wat we er van verwacht hadden maar al bij al hebben we een leuke tijd daar beleefd en dankzij onze 12-jarige gids, die na een half uurtje helemaal los kwam en niet meer stopte met praten en grapjes maken, hebben we de grote finca wat leren kennen (ze teelden verschillende bloemen, bananen, aardappelen, aardbeien (!), en veel meer) en weer wat bijgeleerd. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten